Након еризипела, нога набрекне

Кирург-флиболог-лимфолог, хирург прве категорије

Здраво, Три пута заредом имам ерисипелас. Излечио сам болест, али сам и даље имао јако отицање ногу. Мој хирург је рекао да не можете ништа учинити, али сам чуо да се оток може излечити. Подстакните, ако су средства за лечење?

Вицториа, Самара, 29 година

После поновног појављивања еризипелаЛимфни едем се јавља у 90% случајева. Морате га третирати, иначе ће се нога послије дешавати. Ефекат лечења зависи од многих фактора, укључујући и правовременост почетка терапије. Према томе, не саветујем вам да одложите. Морате ићи на специјализовану флеболошку клинику. За лечење лимфедема користи се комплексна физичка терапија-ручна лимфна дренажа масажа, повремена пнеумокомпресија и завој са нееластичним завојима. После терапије лечења, оток се смањује колико год је могуће, док лекар бира компресионе трикотаже треће класе компресије. Ви сте у њему најмање шест месеци.
Даље по резултатима.
Ако немате такве клинике у граду, или идетедруги град или завојте ногу са еластичним завојем у другој седмици - након што сте покупили квалитетан дрес другог слоја компресије. Ово неће довести до отока, али је мало вероватно да ће га значајно смањити.

С поштовањем, Елена Белианина.

Здраво, Елена Олеговна, молим вас, савјетујте како не би пропустили ситуацију ван контроле. У 2006 →