Бол у срцу око ногу

Скоро сви су чули за проширене вене. Проширене вене захтевају лечење под надзором специјалисте. Али често су проблеми са стопалима повезани не само са крвљу, већ и са лимфним судовима. Једноставан едем може бити симптом тешке болести - лимфедема.

Ова болест се јавља много чешће него што можеда се појави. Сваки десети становник планете пати. Управо је то што људи не разумеју сложеност ситуације и покушавају да га третирају на "дјед" начинима, а да не оду код доктора. Ово је огромна грешка која може довести до озбиљних посљедица.

Како разликовати лимфедем од уобичајеног отока

Дакле, оно што стоји иза ове застрашујуће речи "лимфедема "?" Ова болест се јавља као резултат поремећаја лимфне струје у ткивима. Проблеми са лимфним системом су нарочито чести код жена. Ово се изражава у облику значајног повећања обима ногу. У почетној фази болести, ноге напредују на крају дана, а до јутарњег пролаза. Ово је озбиљан разлог да видите доктора.

"Да, мало забринуто, али главно је то ујутрусве је нормално "- ако не и за ово заједничко мишљење, онда би други пут избегли многи. Друга фаза је када оток постаје стабилнији и више не пролази. А ако започнете лимфедем, то може довести до трофичних поремећаја (чир, дерматитис, екцем).

Због чега постоји лимфедема

Лимпхедема је урођена и стечена. У првом случају, она може да се појави у раном детињству или у пубертету, када хормонске промене. Али урођених мана су много ређи него стечених болести. Лимпхедема се често јавља као компликација пренесене кожних болести резултирати онкологију, гинеколошке проблеме или упалу карлице органа код жена.

Дуго болесни лимфедем у Русијипрактично није било места за тражење лечења. У овој области није било специјалиста, нити одговарајуће опреме. На срећу, у последњих 10 година, ситуација се променила. У руским градовима постоје клинике које се специјализују за лимфологију и користе искуство најбољих свјетских клиника.

«Лечење лимфедема почиње ручном лимфном дренажоммасажа, "- каже Иевгени Силцхук, шеф одељења. одељење лимфологије и ЦВИ клинике "Центар флебологије" - "ово је врло лагана, нежна масажа, која почиње са неинфектованим подручјима. Друга фаза поступка је хардверска пнеумокомпресија. Пацијент се ставља на тзв. Пнеумостанде, у различитим коморама, који се испоручују са ваздухом за одређени рачунарски програм, што доприноси ефикасној лимфној дренажности. А трећа фаза је наметање специјална компресорска трикотажа . Ово не дозвољава да се опали поново повећају, чувајући стопало у величинама које постижемо примјеном прве двије процедуре. "

Курс се састоји, по правилу, од 8-10 процедура. На крају третмана, мере се стопала и одабрана је компресиона трикотажа, која се мора носити да би се одржао резултат. Специфично стегне ноге и помаже проток лимфе у ткивима.

У третману је веома важно активно учествовати имотивација пацијента. Треба да се ангажује на терапији вежбања, да уради посебне вежбе, као иу џепу за завијање или компресију. Да би се ефикасна борба против ове болести морала промијенити, а њихов животни стил, напустити лоше навике, пратити храну, повећати моторну активност.

"Разболио сам се са еризелима и дошао у болницу" каже Ларса Довиденкова, пацијент на клиници "Центар за фелбологију"- Медицинска сестра која ме је удала, рекла је да морам да се обратим доктор-флиболог.Већ по препоруци, пријавила сам се за "Центар"Пхлебологи. " Третман је био толико ефикасан да сада, ходајући са псом, могу ходати четири километра. Ви чак и не знате какву је срећом после много година ходати поново као и сви остали. "

Да ли је могуће потпуно излечити лимфедем

Нажалост, нема граница за лимфедем. И не верујте никоме ко то обећава теби. Немогуће је потпуно опоравити од лимфодеме, али је могуће значајно смањити или потпуно уклонити лимфни едем и одржати постигнути резултат.

Више информација о венској болести можете прочитати на веб локацији хттп://докторног.ру/

Постоје КОНТРАИНДИКАЦИЈЕ. Консултација експерта је неопходна

Чланак је објављен као оглас.

Електронско периодично "Здравље Инфо"

Регистровано у Савезној служби за надзор у области комуникација, информационих технологија и масовних комуникација 21. октобар 2010. Сертификат регистрације Ел № ФС77-42371.
Уридическиј адрес: 129301 Москва, ул. Космонавтов, 18 блдг. 2
Маилинг аддресс: 129301 Москва, ул. Космонавтов, 18 блдг. 2
Телефон: +7 (495) 989-29-91

Уредници нису одговорни за тачност информација садржаних у огласима. Уредници не пружају позадинске информације.