Како ослободити отицање зглоба прста


Ако је прст отечен након тешке повреде,да није сломљен. Први знаци оштећења затворених костију укључују јак бол, крварење, брз отицај, локалну температуру (црвенило), оштећену моторичку активност. У сваком сумњивом случају, прстом додајте оловку (или сличан предмет, али не дуже од прста) и поправите га завојем. Створена фиксна позиција ће спречити све могуће компликације. После прве помоћи, консултујте лекара.

Када отицање прста доводи до упалеЗаједно, користите локални третман уз помоћ лијекова који имају антиинфламаторни ефекат. Осим тога, уз помоћ медицинског прегледа утврдите узрок упале, што може бити у нарушавању метаболизма, недостатка витамина, алергија или због трауме. Да бисте олакшали упалу од зглоба на прсту, користите комбине, лосионе и облоге.

Добар лек за елиминацију упале саЗглобови су медени колачи. За њихову припрему узети кашичица дебљине мед, додати брашно и гњечи да се формира тесто попут масу. Затим дајте облику торте и причврстите га у зглоб. Покријте га памучном тканином и поправите са завојем. Да ли тај поступак најмање 3 недеље сваки дан (ако не постоји могућност за цео дан - да ли ноћу).

Као лосионе и комаде за елиминацијуупала из зглоба примењују украденост камилице, целулозе нарибаног сировог кромпира, свеже пулпе алојевог листа. Примијенити један од лијекова на мјесту отока. Врх са целофаном и поправи се са завојем. Оставите неколико сати, а затим промените на нову компресију.

Ако је прст отечен због повреде интегритета коже- абразије, паресис, неуспјешна обрада урезака или урезани ноктију и доводе до апсцеса (гнојне инфламације) користе дезинфекциона средства. То укључује водоник пероксид (3%) и фурацилин. Након третмана помоћу једног од средстава, нанијети стрептоцидну маст на упаљену површину коже. Боље је користити прашак стрептоцида на оштећени површини. Покријте газираном тканином на врху и поправите га завојем. Промените завој два пута дневно.

У случају упале без оштећења коже, нанети Висхневски линиј. Промовише ресорпцију инфилтрата (компактност). Поред тога, користите лосионе биља и пулпе кромпира.

Ако све предузете мере не доносемолимо контактирајте свог доктора. У неким случајевима опоравак је могућ само када комбинује терапију лековима са традиционалном медицином.