Шта урадити са отицањем прста

Често су људи ударали прстом. Наравно, ово је непријатна траума, у којој може да трпи и нокат, што ће додати патњи жртве и даље погоршавати расположење. Ово, наравно, није повредило његове ноге. и што више није повредила његову главу. али и даље се понашате у овој ситуацији, да ли је вредно страха од последица, и да ли је то озбиљно?

Да бисте разликовали модрицу од дислокације или лошег прелома, помоћи ће вам овај чланак.

Фаланге су важна радна јединица у људском телу. Сваки од њих је одговоран за његову плотину. На пр., Прсти су одговорни за одржавање равнотеже, дајући убрзање и способност пливања.

Ако дође до дислоцирања прста, особа губиспособност кретања нормално. Ако је рука повређена, особа не може нормално да ради. А најважнија ствар је да ударите прстом лако као и модрица.

Било који протуштајући објекат код куће, у производњи,рад или ходање могу постати преступник фаланкса. Неправилно пада на руке, а не извођење мера предострожности приликом рада на грађевинским и индустријским платформама често доводе до такве трауме.

Уз подношење ове повреде, процес лечења може бити врло болан и чак довести до компликација.

Оштећење ове врсте је озбиљна повреда. Понекад ово прати дислокација или чак прелом кости. Оштећење меког ткива се манифестује отицањем у подручје удара, плаве боје или црвенила. У стању кретања постоји осећај акутног бола. Ако је удио руке оштећен, особа не може у потпуности да ради, а ако је нога повређена, онда можете заборавити на нормалан покрет.

Главни узрок бола је крварење и крварењехематом зглобова између фаланга. Ако је ударац био толико јак, или, како кажу, неуспешан, онда се не може избјећи прелом, а то ће, како ви схватате, учинити кретање са оштећеним краком немогуће. Чак иу одмору, биће тешки бол, а без лијекова за бол се жртва суочава са болним шоком. По правилу, са оваквом повредом, нокат трпи и појављује се изразит хематом. а ово заузврат доводи до потпуног нестанка нокта.

Шта урадити када повређени прст?

Благо смањује хематом и јачинеболни осјећаји оштећеног дела се хладе примјеном хладног компресора или хладном водом. У фрижидеру увек постоји комад смрзнутог меса, па га ставите до места утицаја.

Ако постоји крварење и поломљени нокатпритисак завој. Даље активности зависе од природе повреде (са или без прелома). Ако је облик прста деформисан или је кост црепитус присутан, он је сломљен. У овом случају потребно је хитно ићи у болницу или на најближу трауматску тачку. Тамо ће се обавити ињекција анестезије и пратити ће пацијента операцији исправљања костију. У случају благе модрице, није потребно обратити се на трауматски центар. Довољно је извршити горе описане кораке.

Главна тачка - третман

Лечење повреда прста је дуготрајна терапијска процедура. Током овог периода важно је да се одморите и, ако је могуће, немојте узнемиравати повређени уд. У сваком случају не би требао издржати бол .

Потребно је узимати таблете анестетичког карактера, на пример, аспирин Уз присуство шока или повратним сликама инцидента, треба узети седатив.

После главног бола, почиње период дугог опоравка. Потребно је користити специјалне масти и креме (као што су Биструммгел, Дицлофенац или Хепарин маст).

Принцип инфилтрације и ресорпције едема и промовише ширење крвних судова ради бржег опоравка меких ткива.

Период рехабилитације са благим повредом реда.једну - две недеље. Потпуно бол нестаје након неколико месеци. Са кретањем и тешким оптерећењем, бол се још увек може осећати неко време. На крају рехабилитације траје месец дана. И сходно томе, када се у потпуности креће, бол ће се смањити за годину дана.

Убрзати процес препоручљиво је да се чешће одржава у земљама са сувом морском климом. Позитивни ефекти сунца на коштано ткивочовек убрзава процес акреације и зарастања малих пукотина. Зими, након таквих повреда, препоручљиво је ићи у суву парну собу чешће, пожељно неколико пута недељно.

Такође је веома важно да се не оштети удови.останите непомични. На крају крајева, покрет је живот. Када се креће, течност оставља спојеве прста, више крви доноси храњиве материје у оштећено подручје.