Како се бавити едемом при ниском притиску

Промена хормонске позадине у којој се појављујевреме трудноће у телу жене утјече, између осталог, сила крвног притиска на зидове крвних судова. У првом тромесечју, крвни притисак исјечке мајке се обично снижава, иако није нужно. Ово је норма, али ипак постоје оквири над којима мали притисак представља претњу за трудноћу, бебу и генерички процес. Због тога, ако сте склони паду притиска - будите на узбуну.

Узроци депресије притиска током трудноће

Као што смо рекли на почетку текста, главниузрок хипотензије током трудноће је промена у хормонској позадини. Природно смањење крвног притиска у првом тромесечју има специфичну функцију по природи: у условима формирања нових васкуларних мрежа, ово стање је корисније за тело. Стога, јединствено, хипотензија у раним фазама је боља од хипертензије.

Али низак крвни притисак такође може бити симптомједна од озбиљних болести. На пример, ова цифра пада са пептичним чиремом. заразних болести, алергијских стања, надбубрежне инсуфицијенције или штитасте жлезде и других болести. Због тога је важно информирати свог доктора да је крвни притисак опао. Поред тога, артеријска хипотензија често прати токсикозу у раним фазама трудноће због константног повраћања.

Знаци ниског притиска у трудноћи

Различите жене имају одређене знаке ниског крвног притиска, али најчешће се прате:

  • мучнина;
  • слабост;
  • поспаност;
  • брзи замор;
  • вртоглавица;
  • затамњење у очима;
  • бука или звони у ушима;
  • осећај недостатка ваздуха;
  • несвестица.

Норме смањења притиска током трудноће

Нормални крвни притисак изван трудноћекреће се од 90/60 до 140/90. За све, то су њихови индикатори за које особа осећа добро или нормално. Али током трудноће, како смо рекли, могу се мењати у једном или другом смеру. Дозвољена флуктуација је промена у крвном притиску до 10%. Ако је притисак више опао, већ би требало да буде подигнут.

Многе жене сматрају ниским крвним притискомтрудноћа није опасна ако не изгуби свест и може да се креће независно. Али опасност од стања је у томе што с ниским крвним притиском крв слабо пролази до плаценте. и испорука хранљивих материја фетусу и кисеонику успорава. То значи да дете има недостатак у њима, а плацентална инсуфицијенција се развија са свим посљедицама. Да, иу постпартумном периоду може доћи до потешкоћа у вези са ниским крвним притиском. Због тога, чак и ако обично притисак увек буде спуштен, не би требало дозволити да падне снажно током периода трудноће.

Како се бавити ниским крвним притиском током трудноће

Ни у ком случају не одлазе у апотекулекове за повећање притиска без консултовања са доктором. На пример, исти Елеутхероцоццус повећава не само крвни притисак, већ и тон, укључујући и материцу. Према томе, то је боље са импровизованим средствима: слатки црни чај са лимуном, сок од парадајза, першун - свако помаже нешто другачије.

Неки саветују да једу слану или пијукафу Као што знате, са солима током трудноће морате бити изузетно опрезни, а хране и пића са кофеином (укључујући кафу, чајеве, чоколаду) не треба однети. Због тога је најугодније консултовати лекара о било којој од ових препорука.

Али шта тачно не боли, али само идекорист труднице са хипотензијом је оптималан дневни режим, адекватна уравнотежена исхрана, одговарајући одмор и ходање на свежем ваздуху. Ако немате контраиндикације, пријавите се за аква аеробику или друге одељења за труднице. Али никада не поричите шетње. Приметићете да то стварно функционише!

Посебно заberemennost.net - Елена Кичак

Сродни софтвер