Едем после операције халус валгус

Огроман број жена се суочава са овимпроблем, као промена у правцу раста палца. Овај сегмент ногу одступа унутра, што доводи до избијања места костију. Као резултат, на подручју доњег дела прста формира се посебна кост, конус који доноси неугодан осећај и захтева одговарајући третман. У међународној терминологији, ова болест се назива халус валгус. Коригује се конзервативним техникама или помоћу хируршке интервенције. Покушајмо да схватимо како је Халус валгус коригован, његов третман ће се разматрати детаљније.

Како прилагодити халус валгус без операције? Конзервативни третман

Неоперативна корекција халуса валгуса има смисла само у почетним фазама развоја болести, када конус достигне незнатну величину, а само први прст одступа.

Традиционална конзервативна терапија помажеуспорите раст патолошких костију на стопалу, или потпуно зауставите. Вриједи се узети у обзир да је потпуно неефикасна ако болест достигне просјечну или озбиљну фазу развоја.

У конзервативном третману је уобичајено користитиразличите ортопедске корекције. Ово укључује различите унутрашње и подножје, као и интердигиталне гребене. Такви алати ефикасно оптимизују расподелу терета у предњем делу ногу, а такође помажу да је благо поравнате визуелно.

Добар резултат такође може да се постигнеКоришћење коректора прстију, обично се носи ноћу како би физички држао прст у природном положају. Једноставно га не дозвољавају да одступи у погрешном правцу.

Конзервативни третман такође може значитиупотреба специјалних веза, изгледају као еластични трак са инсертом бубе. Овај дизајн савршено подржава прелазни лук на стопалу. Вриједи се узети у обзир да овај дизајн није погодан за трајне чарапе.

Поред тога, лекар вам може саветовати да се пријавитеспецијалне ортопедске гуме које чврсто поправљају палац који омета његово одступање. Одређене опције за такве уређаје су одличне за ношење испод ципела.

Између осталог, конзервативна корекцијамогу укључити држање масажа стопала, разне пладње, као и коришћење метода физиотерапије. Такве методе лечења помажу у оптимизацији мишићно-лигаментног тона на стопалу, а такође и оптимизују процесе циркулације крви. Ако пацијент пати од тешког синдрома бола, показује му се употреба нестероидних антиинфламаторних једињења.

Како се халус валгус лечи хируршки? Операција

Хируршко лечење костију на ногама можекоји се спроводе у разним фазама развоја болести. Тако савремени лекови знају више од 150 начина спровођења такве корекције. Не тако давно, пацијент је једноставно исекао изливајуће место или потпуно уклонио главу на метатарзалну кост. Али таква хируршка интервенција потпуно је нарушила функције прста, не би могла да служи као подршка. Други претходно коришћени третман значио је продужено излагање гипсу, али ова техника је врло неугодна за пацијента.

Савремени оперативни третман халус валгусРазликује се мало трауматично. Пацијент променити угао између костију фаланге у палцу, промена места и формирање тетива изводи десни предњи лук стопала. У том случају, кости нису пате, тако да нема смисла да носи гипс и помоћу штака.

Ако је болест нарочито занемаренаизводите операцију да пређете кости. Затим се померају на жељену позицију и причвршћују зглобовима. Истовремено се користе специјалне металне конструкције, које не морају бити уклоњене, ре-оперативне.

Како бити после халус валгуса? После операције

Модерне методе оперативногИнтервенције за исправљање халус валгуса могу да омогуће пацијенту у кратком времену да у потпуности поврати нормалну активност стопала. У овом случају, пацијент се не суочава са проблемом болних сензација и са различитим компликацијама. Оптимални резултат рехабилитације после операције постиже се ако пацијент не напада целу површину стопала три недеље. У овом тренутку боље је ослонити искључиво на пету. Ортопедисти саветују да не оперишу обје ноге одједном, а заузврат - са интервалом од око три до шест месеци. У случају да се хируршке интервенције спроводе истовремено, неопходно је прибегавати употреби колица за кретање.

После оперативне интервенцијеПацијент ће морати да носи посебне ципеле најмање месец дана. Онда бисте требали потпуно напустити пету на одређено вријеме. Осим тога, опоравак од хируршког третмана валиум халуса може укључивати и физиотерапију, масажу, купатила и терапију вежбања.

Ако се започне лечење халуса валгусана време, врло је могуће да ћете бити у могућности да се носите са болестима уз конзервативне методе лечења. Али, неопходно је препознати да је најефикаснији начин корекције ове патологије хируршка интервенција.